3.8.2010

Naistenvaivoja 2.0 Hormonitasapaino

Kymmenen vuoden pillereiden popsimisen ja muun ah niin ihanan hormonaalisen ehkäisyn jälkeen tein päätöksen etten tunge suuhuni tai muuhunkaan paikkaan enää mitään hormonitoimintaan vaikuttavaa lääkärien tuputtamaan ihmeidentekoainetta. Pillerit eivät minulle oikeastaan ikinä sopineet mutta tunnollisesti käytin muunlaista ehkäisyä koska lääkärien mielestä tämä on nyt vaan paras tapa, vaikka se ei mitenkään hyvää tekisikään.

Hormoniehkäisyn lopettamisen jälkeen olen saanut naaman täyteen finnejä, kuten myös selän ja kaulan. Lisäksi tukka tuntuu lähtevän päästä lopullisesti. Kuukautiskierto on ollut kaikkea 21 - 43 päivän välillä, kun se "normaalisti" pitäisi olla 31 päivää. Hormonitasapaino on siis persiillään ja ajattelin testata jotakin rauhoittavaa.

Hormonitoiminnan tasapainottamiseksi:

Ginseng
Siberian Ginseng
Skullcap
Motherwort
Vitex
Don quai - käytetään varsinkin kaksi viikkoa ennen kuukautisia
Licorice

Olen vähän vaiheessa katsastamassa mitä nämä yrtit ovat ja mistä niitä saa, sillä suurin osa yrttiinfosta on aina englanniksi ja joitain yrttejä ei ole nimetty edes suomeksi. Yritä siinä sitten kuvitella niitä ostavasi jostain Suomessa.

http://www.mothernature.com/Library/Bookshelf/Books/15/64.cfm

Most of the women I know who have regulated their menstrual cycle with herbs?and there are dozens of them do not tell very dramatic stories. They took the herbs and the herbs worked. Depending upon the situation and the severity of the problem, it took from one month to almost a year for these women to see results. Many of these women have told me that the effects of the herbs were not limited to normalizing their cycle - problems with PMS, especially the emotional ups and downs, also went away and the women experienced less cramping during menstruation.

2 kommenttia:

  1. Yrttejä ei tullut kokeiltua koska niiden löytäminen Suomessa on joskus hankalaa. EU on onnistunut torppaamaan ison läjän yrttejä eli niitä ei saa myydä koska lääkinnällisistä vaikutuksista ei ole varmuutta (eikä tule olemaan). Lisäksi yrtit maksaa ihan homona mikäli mielii Suomessa puhdasta yrttiä ostaa.

    Hormoonitasapaino on vuoden aikana pikku hiljaa tasaantunut. Tukkaa on jäljellä, iho ja hiukset rasvoittuvat yhä mutta näihin on sitten löytynyt muuta apua. Täytyy antaa kropalle aikaa tottua.

    VastaaPoista
  2. Ginseng Asian (Panax ginseng) American (Panax quinquefolius)

    Siberian Ginseng (Eleutherococcus senticosus) Venäjänjuuri/Siperian ginseng

    Skullcap (Scutellaria lateriflora) Rohtovuohennokka

    Motherwort (Leonurus cardiaca) Nukula/sydämenvahvistusyrtti/ulkomaanviholainen

    Vitex Agnus-Castus Siveydenpuu

    Don quai (Angelica sinensis) Kiinankarhunputki/dong quai

    Licorice (Glycyrrhiza glabra) Lakritsijuuri

    VastaaPoista