21.11.2011

Rauhoittumiseen

Työkaveri kävi kysymässä mitä tehdä kun yöllä herää viiden aikaan ajattelemaan työasioita. Yhä useammin kuulen ympärillä kommentteja ja keskustelua siitä miten työasiat pyörivät mielessä ja kuinka niihin herää keskellä yötä.

Suomalaisille opetetaan jo pienestä pitäen että ahkerasti työtä tekemällä voi ainoastaan saavuttaa elämässä jotakin. Toiset osaavat kyseenalaistaa tämän, toiset eivät. Yritykset vaativat työntekijää asettamaan henkilökohtaisen elämän ja henkilökohtaisen energian työhön. Pitkät päivät, hektinen tahti, jatkuva painostus, jatkuva pelko työpaikan menettämisestä, ja joko liian vähän palkkaa tai niin paljon palkkaa että on perseensä myynyt yritykselle. Yritä siinä sitten saada unta yöllä.

Ei kenenkään pitäisi joutua kärsimään unettomista öistä firman piikkiin. Mikään työasia ei voi olla tärkeämpi kuin oma hyvinvointi ja oma elämä. Työ ei ikinä tule tarjoamaan tunnustusta, arvostusta, hyväksyntää tai muutakaan mitä moni siitä etsii. Nämä löytyvät jostain ihan muualta.

Ah, avautumista. Voisin jauhaa tästä loputtomiin.

Työkaveri oli siis jo kokeillut hormoneita ja unilääkkeitä nukkumisen avuksi, joten en usko että pelkät yrtit auttavat. Tarvittaisiin rentoutumishetkiä ja meditaation harjoittelua, ihan vaan sen sekavan ajatusvyyhdin purkamiseksi, mikä estää mieltä rauhoittumasta.


Stessin poistoon, rauhoittumiseen, nukkumisen avuksi:

Kupilliseen kuumaa vettä x teelusikallista yrttiä.

1 tl Kamomilla
1 tl Lehmuksenkukka

_____________TAI______________

2 tl Kärsimyskukka
2 tl Vuohennokka
1 tl Rohtovirmajuuri
1 tl Humala
0,5 tl Lakritsijuuri

Haudutetaan ja nautitaan teenä ennen nukkumaanmenoa.

1 kommentti:

  1. Kamomilla - Kamomillasaunio (Matricaria recutita- M. chamomilla) Wild chamomile
    Näköislajit: Peltosaunio eli saunakukka (Tripleurospermum inodorum), erilainen kukan mykerö ja voimakas tuoksu, Merisaunio (Tripleurospermum maritinum), Pihasaunio (Matricaria matricarioides), ei valkoisia terälehtiä. Peltosauniota voi käyttää kuten kamomillaa. Jalosauramo (Chamaemelum nobile) Roomalainen kamomilla, kukka samanlainen lehdet erilaiset, käyttö lähes sama.

    Lehmuksen kukasta en tähän hätään löytänyt tarkkoja tietoja.

    Kärsimyskukka (Passiflora incarnata) maypop/passion flower/apricot vine

    Vuohennokka (Scutellaria laterifolia)

    Rohtovirmajuuri (Valeriana officinalis) Valerian

    Humala (Humulus lupulus) Common hop

    Lakritsijuuri(Glycyrrhiza glabra) Licorice

    VastaaPoista