3.8.2010

Naistenvaivoja 1.0 Persilja

Suurimmaksi osaksi kiinnostukeni yrttejä kohtaan heräsi naistenvaivojen kautta. Tutkin aikani hormonitoimintaan, kuukautisiin ja raskauteen liittyviä yrttejä ja linkkejä.

Persilja (Petroselium sativum)
Auttaa myöhästyneiden kuukautisten aloittamisessa mikäli myöhästymisen syynä ei ole raskaus.

Varoituksena persiljan käytössä: yrtti kuormittaa munuaisia ja voi aiheuttaa jopa keskenmenon - tosin ei yksinään. Mikäli on epäilyskään raskaudesta persiljaa ei pidä käyttää, kuormitat turhaan munuaisia, raskaus ei keskeydy mutta voit silti saada epämääräisiä oireita. Siemenet ovat voimakkaampia kuin kasvi, joten niitä ei kannata käyttää koska annostus on helposti liian voimakas. Munuaiset huutaa armoa. Did not know that when I was cooking food... no eiköhän tässä ole tarpeeksi PELOTTELUA jotta kukaan ei ryhdy leikkimään.

Jos menkat eivät ala muutaman päivän sisällä on vika jossain muualla. nim. merk. kokemusta on. Persilja vaikuttaa kohdun limakalvoihin tavallaan pehmentäen ja edistäen vuodon tulemista.


PERSILJATEE yksi mukillinen:
1 teelusikallinen kuivattua kasvia, haudutetaan teeksi

PERSILJAJUOMA yksi mukillinen:
1 ruokalusikallinen tuoretta persiljaa silputtuna, haudutetaan teeksi
Tuoreesta yrtistä voi tehdä isomman satsin mikäli haluaa. Jos haluaa ensin testata esim. yhden päivän kannattaa silloin pysyä pienemmissä määrissä.

ANNOSTUS:
3 x päivässä kupillinen teetä
3 päivää putkeen
ei enempää, eikä pitempään


Itselläni persilja ei toiminut sillä olin tulehduskierteessä joka esti kuukautisten alkamisen. Olin voimakkaalla 10 päivän antibioottikuurilla ennen kuin tulehdus suostui lähtemään ja kuukautisetkin tulivat sen jälkeen.

En osaa näemmä lisätä linkkejä erikseen tekstiin, joten tästä osoitteesta saa lisätietoa ja käyttäjäkokemuksia.
http://www.sisterzeus.com/Parsley.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti