Tänä keväänä olen
innostunut luonnosta saatavista syötävistä hyötykasveista. Esimerkiksi Eräjorman rohtovinkit ovat saaneet minut hehkumaan innosta. Pitkään olenn myös
elätellyt unelmia kasvikuivurista ja kasvien käyttämisestä kotona ruuan
kyytipoikana tai muuhun kotikäyttöön.
Nyt nämä unelmat
kuten muutkin ovat alkaneet toteutumaan oikein rytinällä. Kasvikuivuria en ole
hankkinut, mutta kasvien kuivaus onnistuu myös kiertoilmauunissa joten pieniä
kokeiluja olen tehnyt. Lisäksi tajusin pakastaminen on oiva keino säilömiseen, siis muidenkin
luonnon antimien kuin marjojen säilömiseen.
Kaikissa
lukemissani kirjoitelmissa kuivaamisesta kaikki horsmat pitäisi kerätä heti
keväällä. Kasvit ovat tällöin puhtaimmillaan ja parhaimmillaan.
Sellainen huomio
kuitenkin että kasvit kasvavat ympäri vuoden. Uutta pukkaa niin suoraan maasta
kuin vanhempien kasvien oksista. Esimerkiksi nokkonen tykkää pukata nuorta
lehteä vanhasta varresta koko vuoden. Pyrin siis
avartamaan katseeni koko kasvukaudelle, enkä jumittamaan siihen ideaan että
kevät meni jo, joten ei minulla ole enää mitään syytä tai mahdollisuutta kerätä
kasveja kotikäyttöön.
Here I come nokkonen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti